Awailable ja Vivate kouluttavat Etera Valmennuksen esimiehiä

Awailablen Aila Wallin ja Vivaten Teija Heroja ovat tarttuneet ajankohtaiseen aiheeseen: työyhteisöt ovat monikulttuuristuneet ja tämä aiheuttaa hämminkiä niin esimiesten kuin työntekijöidenkin keskuudessa. He pitävät lokakuussa aiheesta Etera Valmennuksen esimiehille suunnatun koulutuspäivän.

Monikulttuurisuus vaatii ihan oman näkökulmansa ja esimiehet tarvitsevat tässä asiassa tukea. Monikulttuuriosaaminen ei ole ollenkaan helppo taito. Sitä ei omaksu sormia napsauttamalla, eikä sitä myöskään voi opiskella pelkästään kirjoja lukemalla”, sanoo Wallin.”Ohjaamme ihmisiä tulemaan tietoisiksi ajatuksistaan ja tavoista toimia”, sanoo Heroja.

Kulttuuriset kysymykset ovat usein herkkiä ja haasteellisia ja tämän vuoksi ne usein Wallinin mukaan ohitetaan. ”Koulutuksessa rohkaisemme esimiehiä ottamaan asioita puheeksi, jotta niitä voitaisiin käsitellä ja päästä tilanteiden yli.” Puhumista pelätään, koska suurimmalla osalla väijyy taustalla pelko tulla leimatuksi rasistiksi. Siitä seuraa jurnuttamista, selän takana puhumista ja jopa syrjimistä. Tämä kierre pitää katkaista.

”Koulutus on parhaimmillaan kuin vertaistukiryhmä”, sanoo Heroja. Erilaisuus tuottaa tulosta, kun johdolla on oikeanlainen asenne ja työkalut ohjata työntekijöitä. Moni työpaikka osaakin jo hyödyntää monikulttuurisia tiimejä: syntyy uudenlaisia tapoja toimia ja loppupeleissä kaikki voittavat.

Lue koko artikkeli Eteran sivuilta Eteran monikulttuurisuuskoulutus